هشتمین سمینار ارتباط صنعت با دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار شد
هشتمین سمینار سراسری ارتباط صنعت و دانشگاه در استان همدان برگزار شد
صبح امروز هشتمین سمینار ارتباط صنعت و دانشگاه از سلسله سمنارهای ارتباط و صنعت و دانشگاه در استان همدان با حضور دکتر مسعود شفیعی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای، آیت اله محمدی، نماینده ولی فقیه در استان همدان، خجسته نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، الهی تبار معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان و سایر مسئولین استانی برگزار شد.
مشروح اخبار به شرح ذیل است:
نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه همدان:
دانشجویان دانشکده های فنی بیکار نمی مانند
نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان در این سمینار اظهار داشت: معضل بیکاری در جامعه نگران کننده شده که مسوولان باید در این رابطه چاره بیاندیش اند تا این معضل در جامعه حل و رفع شود.
آیت الله غیاث الدین طه محمدی افزود: عدم توازن بین پذیرش در دانشگاه ها و نیاز جامعه وجود دارد که همین امر مشکلاتی به وجود آورده که از این رو باید دانشگاه ها بر اساس نیاز جامعه پذیرش داشته باشند.
آیت الله محمدی با بیان اینکه علم، غرور می آورد، افزود: غروری که علم دارد ثروت و قدرت از آن بی نصیب است و از طرفی دیگر علمی که پشتوانه اش عقل نباشد وسیله قتاله به خود می گیرد.
وی با بیان اینکه دانشکده های فنی و حرفه ای از ارزش بالایی برخوردار هستند بیان کرد: دانشجویان دانشکده های فنی و حرفه ای به دلیل مهارتی که در این دانشگاه می آموزند کمتر بیکار می مانند.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه دانشکده های فنی و حرفه ای باید گسترش یابند، اظهار کرد: یکی از اشکالات جامعه این است که همه می خواهند پشت میز نشین شوند در حالی که علوم و مهارتی که در دانشکده ها اموزش داده می شود فقط برای نسل حال نیست بلکه برای نسل های اینده نیز قابل بهره برداری است.
رییس دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور:
70 درصد دانشجویان فنی و حرفه ای وارد بازار کار می شوند
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه باید سال آینده نتیجه خروجی این همایش نمایان خواهد شد اظهار داشت: برگزاری این سمینارها همانند شمشیر دو لبه است که هم می تواند مفید و هم مضر باشد.
دکتر مسعود شفیعی افزود: اعتقاد ما این است که دانشگاه فنی حرفه ای پاسخگویی نیاز های بازار و بیکاری است و امروز نیز مفتخریم که 70 درصد دانشجویان ما وارد بازار کار می شوند.
دکتر شفیعی ادامه داد: البته این موضوع نباید باعث خوشحالی ما شود زیرا دو سال است که ما میگویم ۷۰ درصد از دانشجویانمان وارد بازار کار می شوند و در این دو سال پیشرفت نکرده ایم.
وی متذکر شد: از امروز باید تلاش کنیم که حداقل تا پایان سال این آمار را به 80 درصد برسانیم زیرا کشور نیازمند دانشجوی آچار به دست است و باید تفکر پشت میزی فراموش شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور بابیان اینکه با روند مدرک گرای تکنسین نمی توان تربیت کرد افزود: تربیت افراد تکنسین جز برنامه های چهارم توسعه بود چراکه ما یک کشور درحال توسعه هستیم و تنها راه توسعه نیز تربیت تکنسین است.
به گفته دکتر شفیعی، فلسفه تکنسین پروری باید همگانی شود و اگر زود اقدام نشود این فلسفه از بین خواهد رفت.
وی با تاکید بر پرورش تکنسین های چهار ساله باشیم، گفت: در حال حاضر ما به پیاده کردن و تلفیق سیستم آموزشی فنی و حرفه ای کشور های آلمان و چین هستیم.
دکتر شفیعی با اشاره به صحبت های مقام معظم رهبری و اشاره به موضوع« پنجه های کار آمد» افزود:کشور برای توسعه و پیشرفت نیاز به پنجه های کار آمد دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این چند روز ۴۵۰ پرونده هیإت علمی فنی حرفه ای در حال تطبیق و دریافت مهر وزارت علوم هستند و ۲۶ پرونده کارشناسی به هیات علمی نیز در دست انجام است.
وی گفت: ما کارشناسان و کارشناس های ارشد را بیشتر از دکتر ها دوست داریم چرا که دکتر ها دیگر حوصله پوشیدن روپوش حضور در آزمایشگاه و سر و کله زدن با دانشجویان را ندارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور بابیان اینکه امروز شاهد خالی ماندن صندلی های دانشگاه ها بزرگ هستیم،گفت:افتخار مااین است که صندلی خالی نداریم اما باید مواظب باشیم که ما نیز دچار این مشکل نشویم.
شفیعی تصریح کرد:مسوولین باید به دنبال تصوب قوانینی باشند که ارتقا جایگاه ها حقوق و مزایا منوط به مدرک نباشد.
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای پسران همدان:
توسعه بدون کمک دانشکده های فنی و حرفه ای امکان پذیر نیست
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای پسران همدان نیز گفت: هدف از برگزاری این سمینار این است تا عنوان کنیم اگر مسئولان و تصمیم گیران و تصمیم سازان به دنبال توسعه هستند آن را در دانشکده های فنی و حرفه ای و توجه به آنها جستجو کنند.
دکتر شهاب کاظمی با بیان اینکه توسعه جز در دانشکده های فنی و حرفه ای امکان پذیر نیست، افزود: انسان توسعه یافته انسانی است که وجدان کاری و انضباط اجتماعی داشته باشه و در راستای تحقق اقتصاد مقامتی تلاش کند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، گفت:
دانشگاه ها باستی کاربردی شوند/مفاسداقتصادی مانع اجرای اقتصادمقاومتی است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش اظهار کرد: ما در هشت سال دفاع مقدس توانستیم غیر ممکن ها را ممکن کنیم و اکنون نیز جمهوری اسلامی در منطقه قدرتی است که از توانمندی های بالایی برخوردار است.
امیر خجسته بابیان اینکه دانشگاه ها بایستی کاربردی شوند، افزود: دانشگاه ها وآموزش های فنی وحرفه ای باید بیشتر شود تا خود دانشجو ایجاد اشتغال و درآمد کند و خاطر نشان کرد: این همایش ها در رونق کسب و کار موثر خواهد بود.
خجسته بابیان اینکه مجلس قوانینی را دررابطه با افزایش رونق کسب وکار تصویب کرده است و مانیز به دنبال رفع موانع موجود بر سر راه تولید هستیم،تاکید کرد: دانشگاه ها باید به سمت کاربردی شدن پیش روند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: رویکرد جامعه باید به سمت دانشگاه های فنی و حرفه ای باشد چرا که حل معضل بیکاری در گرو پیش روی به سوی دانشگاه های فنی و حرفه ای است.
خجسته اظهارداشت:در کشور 170 آموزشکده با 200 هزار دانشجو داریم اما این آمار برای نسل اینده کافی نیست دانشگاه ها باید به سمت علمی کاربردی و فنی حرفه ای پیش بروند.
وی بااشاره به اینکه دراستان 6 آموزشکده فنی حرفه ای با پنج هزار دانشجو فعالیت می کنند، عنوان کرد: تولید در این استان اوضاع خوبی ندارند.
معاون سیاسی امنیتی استاندارهمدان:
تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو توجه و ارتباط با صعنت و دانشگاه
معاون سیاسی امنیتی استاندارهمدان نیز در این همایش گفت: استان همدان سابقه درخشانی در بحث علم و فناوری،بازار و بخش خصوصی و صنایع پایین دستی دارد.
محمد ابراهیم الهی تبار با بیان اینکه تحقق اقتصادمقاومتی در گرو توجه و ارتباط با صنعت و دانشگاه است، افزود: برگزاری این همایش ها کمک زیادی به ارتباط صنعت و دانشگاه ها خواهدکرد که یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به ارتباط صنعت و دانشگاه خواهد بود.
وی بابیان اینکه بسیاری از مشکلات زمان جبهه و جنگ توسط صنعتگران استان همدان و چاپارخانه همدان حل و فصل می شد، بیان کرد:امروز نیز در حوزه اکادمیک دانشگاه صنعتی و دانشکده مفتح شهید جباریان و خوارزمی را داریم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان بابیان اینکه این دانشگاه ها توانستند که کادر اکادمیک استان را تامین کنند، بیان داشت: امروزه ترویج اقتصاد مقاومتی و گسترش فعالیت های دانش بنیان نیازمند ارتباط دانشگاه ها و صنعت است.
الهی تبار با بیان اینکه با دانش وحوزه آکادمیک می توانیم کالای بهتری را تولیدو جامعه عرضه کنیم، گفت:با پیشرفت در این حوزه ها حرفی در صادرات و عرضه کالا در جامعه خواهیم داشت.
در ادامه این مراسم نیز رئیس پارک علم و فناوری استان همدان و مدیر کل فنی و حرفه ای نیز سخنرانی کردند.
همچنین در حاشیه این همایش، نمایشگاه نوآوری و فن آوری با حضور شرکت های دانش بنیان و پارک علم و فناوری و آموزشکده های استان افتتاح شد.