نشست خبری دکتر شفیعی رئیس دانشگاهفنی و حرفهای با اصحاب رسانه
نشست خبری دکتر شفیعی رئیس دانشگاهفنی و حرفهای با اصحاب رسانه
به گزارش روابط عمومی آموزشکده پسران همدان، مسعود شفیعی عصر روز چهارشنبه بیستم مردادماه در حاشیه سمینار ارتباط صنعت با دانشگاه در بین خبرنگاران با بیان اینکه در موقعیتی هستیم که نیاز به توسعه داریم اظهار کرد: با اینکه در چنین شرایطی هستیم مشکلات عدیدهای ما را فراگرفته است .
وی با اشاره به اینکه برجام به فرجام رسید افزود: ما در انتظار و امید امکان تجارت با بانکها خارجی هستیم اما باید روی پای خود بایستیم به خدا و ائمه(ع) توکل کنیم تا موفق شویم چرا که کسی برای ما کاری از پیش نخواهد برد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با تاکید بر اینکه علم ما باید تبدیل فناوری شود گفت: اگر این اتفاق رخ دهد فناوری نیز تبدیل به ثروت خواهد شد و همین نوآوری برای ما سودآور میشود.
وی از روند پیشرفت در ارائه مقالات ISI دانشجویان و اساتید ایرانی خبر داد و گفت: خوشبختانه در دو سال گذشته این حوزه پیشرفت خوبی داشته و در منطقه از کشور ترکیه نیز جلو افتادهایم.
وی ادامه داد: اما آنچه که پیشرفت را تکمیل میکند تبدیل این مقالات به عرصه عمل و اختراعهاست که در این حوزه ضعیف هستیم.
رئیس دانشگاهفنی و حرفهای کشور گفت: ازدواج و تشکیل خانواده برای جوانان یکی از دغدغههای شخصی بنده است و برای این امر تلاش میکنم که اولین راه حل این موضوع از بین بردن بیکاری است.
وی خاطرنشان کرد: بیکاری باعث عقب افتادن ازدواج و در نتیجه موجب فساد میشود، ما در این راستا درصدد برگزاری جشنوارهای به نام «مشا» با سه رکن «مهارت، شغل، ازدواج» هستیم و باید این برای دانشجویان ما محقق شود.
دکترشفیعی با بیان اینکه مدل تحصیل در کشورهای دیگر به شکل هرمی است، به طوری که هرچقدر بالا میرویم از بدنه تحصیلی کاسته میشود و هر شخصی در مرحلهای از تحصیل مشغول به کار میشود، گفت: اما در کشور ما این هرم تبدیل به استوانه شده است و به همین دلیل افراد از ابتدا تا دکترا همگی در حال تحصیل هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک سیستم پایدار است، اظهار کرد: ما در این راستا به دانشکده ها و آموزشکده های خود ابلاغ کردهایم که باید موارد مصرفی خود را از تولیدات مراکز فنی و حرفهای خودمان خریداری کنند.
رئیس دانشگاهفنی و حرفهای کشور خاطرنشان کرد: در این حوزه مراکز ما از یکدیگر 28 میلیارد تومان خرید تولیدات داشتهاند و ما از این مقدار 8 میلیارد تومان نسبت به خرید بیرون از مجموعه سود کردهایم.
وی ادامه داد: این اقدام نشان از انضباط و مدیریت مالی در یک مجموعه است و ما به دنبال این هستیم به جایی برسیم که به دانشجویان، دانشگاههای دیگر و به خود دولت نیز وام بدهیم.
شفیعی با تاکید بر اینکه باید خودکفا شویم و دست به سوی دولت دراز نکنیم، اظهار کرد: اما دولت باید کمک حال ما باشد.
وی از تطبیق اساتید دانشگاهها به هیأت علمی خبر داد و گفت: طی این چند روز 450 پرونده هیأت علمی فنی و حرفهای در حال تطبیق و دریافت تائیدیه و مهر وزارت علوم هستند و 26 پرونده کارشناسی به هیأت علمی نیز در دست انجام است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با عنوان اینکه مدرکگرایی تبدیل به یک مشکل بزرگ برای کشور شده است اظهار کرد: افزایش حقوق و مزایا و ارتقای درجه باید با توجه به مهارت باشد نه مدرک؛ که ما نیز به دنبال تحقق این امر هستیم.
وی تصریح کرد: سال 92 که مسئولیت این دانشگاه به بنده داده شد، بودجه این دانشگاه 282 میلیارد تومان بود؛ طی تلاش مسؤولان امروز این بودجه به 420 میلیارد تومان رسیده و نزدیک 120 میلیارد تومان درآمدزایی داشتیم.
شفیعی با بیان اینکه ما 170 دانشکده، 180 هزار دانشجو و 6 هزار و 500 نفر نیرو به عنوان اساتید داریم افزود: این رقم بودجه برای چنین ابردانشگاههایی با چنین خروجیهایی واقعا کم است.
وی ادامه داد: با توجه به آمار های موجود ما دانشگاهی هستیم که 70 درصد از دانشجو هایمان مشغول بکار می شوند و خروجی قابل قبولی داریم اما باید به دنبال افزایش این مقدار باشیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور در ادامه اظهار کرد: متاسفانه تجهیزات کارگاهها و آزمایشگاهها برای 50 سال پیش است که برای تجهیز دانشگاهها نیاز به 300 میلیارد تومان بودجه داریم که باید به گونهای تامین شود.
وی از خرید تجهیزات برای برخی دانشکدهها به ارزش 3 میلیارد تومان در مجموع خبر داد و گفت: در سال جاری این مقدار هزینه را برای خرید تجهیزات قرار دادهایم.
شفیعی بیان کرد: درصدد تدریس علم نانو در دانشکدهها هستیم و مطالعاتی نیز در این باره انجام شده است.وی پایان سخنانش اظهار کرد: اگر امکانات و شرایط فراهم شود این علم را در مقطع کاردانی به دانشکدههای فنی و حرفهای خواهیم داد. در ادامه دکتر شفیعی به سوالات خبرنگاران حاضر در نشست پاسخ دادند