در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 20 دی 1403
nus.ac.ir

دوره آموزشی پدافند سایبری و تحلیل شبکه های مجازی ویژه کارکنان و مدرسین در آموزشکده شهید مفتح همدان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان: با استعانت از خداوند سبحان در تاریخ 95/11/4 دوره آموزشی یک روزه پدافند سایبری و تحلیل شبکه­ های اجتماعی با حضور پرسنل اداری و آموزشی آموزشکده­ های فنی و حرفه ­ای استان همدان (همدان، ملایر و نهاوند) برگزار گردید.

مدرسین این دوره رئیس و معاون پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان همدان و یکی از استادان حوزه و دانشگاه بودند که با ارائه مطالب و موضوعات مرتبط با فضای سایبری و شبکه­ های اجتماعی موجب استفاده و بهره­ مندی حاضرین در دوره شدند. اهم مطالب و موضوعات مطرح شده در این همایش استانی عبارت بودند از :

  1. معرفی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) و شرح وظایف این پلیس
  2. تشریح افراد در معرض خطر فضای سایبری و جامعه هدف (نوجوانان – جوانان – افراد بی اعتقاد و پایه های دینی ضعیف – زنان و خانواده و ...)
  3. ارائه آمار کاربران اینترنت و شبکه­ های اجتماعی در ایران و میزان اتلاف وقت در فضای مجازی (روزانه کاربران ایرانی بصورت میانگین 5 تا 9 ساعت در فضای مجازی حضور دارند و 53% مردم ایران به طور کلی و 72% جوانان 18 تا 29 ساله عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند)
  4. اهداف و انگیزه­ های حضور کاربران در شبکه­ های اجتماعی و فضای مجازی (35%  بی هدف ، 31% دوستی اینترنتی ، 27% اخلاقی و 7% علمی و پژوهشی )
  5. تهدیدات جهانی فضای سایبری (جرائم سازمان یافته، تروریسم بین المللی، تجارت جهانی مواد مخدر، قاجاق انسان، جرائم مالی و پول شویی و جرائم اخلاقی)
  6. لزوم ارتقاء سطح سواد رسانه ای والدین، معلمان و مربیان، متولیان محیط های فرهنگی ، آموزشی و دانشگاهی
  7. آسیب­ها و تهدیدات آشکار و ریشه ای شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در جهان و ایران و بازی­ های رایانه ای
  8. تشریح شبکه های اجتماعی فیس بوک، تلگرام ، وایبر، واتس آپ ، اینستاگرام و ... و سرمایه گذاران و مالکان این شبکه ها
  9. خصوصیات شبکه های اجتماعی و علل گرایش به آنها و حوزه های تحت تاثیر شبکه های اجتماعی
  10. علل گرایش افراد به ناهنجاری های فضای مجازی (بی اطلاعی والدین و مربیان از پشت پرده فضای مجازی عامل گسست نسلی و ناهنجاری های سایبری ، توهم هویت پنهان و انجام ناهنجاری در سایه گمنامی ، ارائه داشته های پنهان و جعل هویت ، شوخی انگاری جرائم در فضای مجازی ، عدم آشنایی با جرم شناسی ، مجازی بودن ارتباطات و فقدان مولفه های بازدارنده اخلاقی ، عدم قانونمندی و ساماندهی تعاملات اینترنتی )

معاون پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان همدان در این دوره آموزشی اظهار داشت هیچ هویتی در فضای مجازی و دنیای سایبر پنهان نیست زیرا ورود هر کاربر اینترنتی به اینترنت با یک آدرس و ip انجام می شود و یافتن و پیدا کردن ip و آدرس اینترنتی نیز توسط متخصصین حوزه سایبر و فناوری در حداقل زمان ممکن امکان پذیر است.

از جمله موضوعات دیگری که در این دوره آموزشی یک روزه مطرح گردید :

الف) اوترنت

ب) اینترنت چمدانی

ج ) پروژه پهباد فیس بوک بود

 که هر کدام از این 3 مقوله نیز تشریح گردید.

مدرسین این دوره آموزشی به حاضرین در همایش توصیه های زیر را ارائه دادند و بیان داشتند راهکارهای مقابله ای با فضای سایبری و شبکه های اجتماعی عبارتند از :

الف – افزایش سواد رسانه ای

ب – تقویت باورهای دینی و تکیه بر اصول مذهبی

ج – استفاده از برنامه های جایگزین 

د- تقویت محتوی و قدرت فنی و پشتیبانی سایت ها و شبکه های اجتماعی داخلی

ه- معرفی و ترویج علوم انسانی بومی

در این دوره آموزشی نتیجه گیری شد که : به فضای مجازی هرکز اعتماد نداشته باشیم و هیچ فایل محرمانه ای داخل گوشی های موبایل، کامپیوتر و سیستم های خود قرار ندهیم .

گفتنی است دوره آموزشی پدافند سایبری و تحلیل شبکه های اجتماعی ویژه کارکنان و مدرسین آموزشکده های فنی و حرفه ای استان همدان با هماهنگی، برنامه ریزی و پیگیری اداره حراست و حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه صورت گرفته که خوشبختانه مورد استقبال گسترده و خوب مدرسین و کارکنان قرار گرفت.