در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 20 دی 1403
nus.ac.ir

معرفی رشته تاسیسات ساختمان

معرفی رشته تاسیسات ساختمان

معرفی انواع رشته های تاسیسات

 

رشته تاسیسات شامل پنج گرایش تاسیسات مکانیکی، تاسیسات حرارت مرکزی، تاسیسات حرارتی و برودتی، تاسیسات گازرسانی ساختمان و تاسیسات بهداشتی ساختمانه و یکی از معدود رشته هایی هستش که آینده شغلی خوبی داره و اگه نشد که یه کار رسمی در کارخانجات و کارگاه های صنعتی پیدا کنین خودتون میتونین با چاپ کارت ویزیت و شماره تلفنتون کسب و کارتون رو راه بندازین. با ادامه مقاله با ما باشین تا بیشتر با این رشته آشنا بشین.

دانشجویان این رشته در طی دوران تحصیل با طراحی، محاسبه، اجرا، راه اندازی، سرویس و نگهداری تاسیسات بهداشتی، تاسیسات گرمایی، تاسیسات گازرسانی ساختمان های مسکونی، راه اندازی و سرویس و تعمیر دستگاه های سرد کننده خانگی و تجاری، نقشه خوانی و نقشه کشی تاسیسات بهداشتی، حرارتی، گازرسانی و برودتی و … آشنا میشن و چون بازار کار این رشته خیلی گسترده هست، فارغ التحصیلان این رشته در تمام مقاطع تحصیلی خیلی سریع جذب بازار کار میشن.

 

وظایف متخصصان تاسیسات چیه؟

طراحی، پیاده سازی، نصب و تعمیر تاسیسات بهداشتی، حرارتی، برودتی، فاضلاب، تهویه مطبوع و گازرسانی ساختمان های مختلف از وظایف متخصصان تاسیسات هستش. متخصص تاسیسات باید خیلی دقیق باشه و بتونه مطابق با نقشه های فنی ساختمان عمل کنه. در این شغل کسب تجربه و مهارت خیلی مهمه. اون باید همه ی جنبه های مسایل ایمنی رو رعایت کنه و نظر مشتری رو جلب کنه.

خطرات شغل تاسیسات چیه؟

خطرات شغل تاسیسات چیه؟

چون متخصص تاسیسات اغلب در محوطه های داخلی و تنگ و در محوطه های بیرونی با شرایط آب و هوایی مختلف کار میکنه و یا مجبوره در ارتفاع و روی داربست ها بره خطرات مختلفی اون رو تهدید میکنه مثل برق و گاز گرفتگی، سر و صدای زیاد، گرما، سرما و رطوبت زیاد، خطرات ناشی از بکارگیری تجهیزات و ابزارهای مختلف، افتادن و سقوط و غیره. بنابراین باید در حین کار اصول ایمنی و بهداشتی رو به درستی و به صورت کامل رعایت کنه. این شغل برای آقایان مناسبتره چون جزو مشاغلی هستش که به نیروی بدنی زیادی نیاز داره و خیلی هم انرژی بر هست.

 

شرایط ادامه تحصیل در رشته تاسیسات چطوره؟

فارغ التحصیلان رشته های تاسیسات میتونن از طریق آزمون سراسری در مقطع کاردانی و کارشناسی در دانشکده های فنی و حرفه ای دولتی ادامه تحصیل بدن. 

البته امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های داخل و خارج از کشور هم وجود داره.

آینده شغلی رشته تاسیسات چطوره؟

همانطور که میدونین روند ساختمان سازی همیشه وجود داره و همیشه هم ادارات و ساختمان ها به نصب و تعمیر انواع تاسیسات فنی نیاز دارن. به همین دلیل افرادی که مهارتهای لازم رو در بخش هــای مختلف این رشته بدست میارن بازار کار خوب و مناسبی در کل ایران مخصوصاً در کارخانجات صنعتی، کارگاه های صنعتی و کارگاه های ساختمان سازی کلیه شهرها و روستاها و ادارات دولتی و برج های مسکونی و غیره وجود داره.

یک تاسیساتی ماهر میتونه در بخش تاسیسات شرکت ها و سازمان های مختلف، کارخانجات صنعتی، شرکت های ساختمان سازی و … مشغول به کار بشه که در این صورت ساعت کاریش به صورت تمام وقت میشه و یا اگه  تجربه و سرمایه لازم رو داره میتونه به صورت مستقل کسب و کار خودش رو راه اندازی کنه. نیازی هم به دفترکار نداره. میتونه یک کارت ویزیت و خط تلفن داشته باشه و در مکان های مختلف مثل روزنامه ها تبلیغ کنه و مشتری هاش رو از این راه پیدا کنه. این کار نیاز به ابزار و تجهیزات زیاد و جاگیری هم نداره، پس میتونه ابزارش رو هم حتی در منزل خودش نگهداری کنه. در این صورت تعیین ساعت های کاریش هم بر عهده خودشه.

میزان درآمد متخصصان تاسیسات چطوره؟

میزان درآمد متخصصان تاسیسات چطوره؟

همه ی خونه ها، ادارات و ساختمان ها نیاز به سیستم تاسیسات دارن پس به متخصصان سیستم تاسیسات هم نیازمندن. نیروهای متخصص تاسیسات اگه به صورت مستقل کار کنن معمولا درآمدهای خوبی کسب میکنن و هرچه دقت و توانایی شون در کارشون بیشتر باشه و مشتریان رو راضی نگه دارن، تعداد مشتری هاشون زیادتر میشه و درآمد بیشتری هم کسب میکنن.