بازدید اعضا هیئت علمی و مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان از مراکز نوآوری BOX شریف و کارخانه نوآوری آزادی زیرمجموعه پارک علم و فناوری پردیس وابسته به معاونت علمی ریاست جمهوری
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان: هیات 7 نفره متشکل از معاون پژوهش و فناوری معاون اداری مالی، مشاور رئیس دانشگاه و رئیس اداره حراست،اعضاء هیات علمی و مدیرگروه رشته الکترونیک، کارشناس پژوهش و ارتباط با صنعت، کارشناس دفتر عمرانی و عضو کمیته عمرانی دانشگاه و سرپرست کارگاه صنایع چوب از مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف (باکس) و کارخانه نوآوری آزادی یکی از شعب پارک علم و فناوری پردیس بازدید به عمل آوردند. در این بازدید سرکارخانم مهندس مریم ملونی مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی ریاست جمهوری نیز برای همراهی و معرفی ظرفیت های این مراکز حضور داشتند.
مرکز نوآوری BOX شریف با بهسازی و طراحی زیبای یک سوله متروکه قدیمی فضای مناسب برای شکوفایی خلاقیت و نوآوری نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده فراهم نموده است.
در مرکز نوآوری BOX شریف رویدادهای مرتبط با توسعه فناوری و گسترش کسب و کارهای دانش بنیان به عنوان یکی از اهداف مهم این مرکز برگزار میگردد. در این راستا این مجموعه قصد داشت به عنوان هاب رویدادهای فناورانه کشور، سالانه بیش از 100 رویداد ملی برگزار نماید. مشارکت مجموعه های مستقر در برگزاری این رویدادها از اولویتهای باکس میباشد. طبقه بندی رویدادها به شرح ذیل است:
- رویدادهای ترویج فناوری
- رویدادهای سرمایه گذاری
- رویدادهای مسابقه محور
- رویدادهای استارتاپ ویکند
- رویدادهای آموزشی
- و................
در تمام این رویدادها امکان برگزاری نمایشگاه جنبی وجود دارد. شایان ذکر است این رویدادها با همکاری رسانه های مختلف موجود در کشور پوشش داده میشود. دفاتر حاضر در BOX می توانند رویداد مورد نیاز خود را مستقلا در این مجموعه برگزار نمایند.
دومین محلی که توسط تیم اعزامی دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان مورد بازدید قرارگرفت کارخانه نوآوری آزادی بود.
پارک فناوری پردیس در پی تکمیل سبد پذیرش خود سعی داشته طیف کاملی از بازیگران اقتصاد دانش بنیان (از استارت اپ ها تا شرکتهای فناور توانمند در حوزههای Hi-tech) را مورد حمایت خود قرار داده و در راستای تقویت و توسعه تکنولوژی و همچنین بازار کمک نماید. لذا با توجه به تقاضای مجموعههای مختلف برای ایجاد شعب خود در تهران و خلائی که در این خصوص برای اکوسیستم استارتاپی در محل خود پارک وجود داشته تصمیم گرفته شد.تا حمایت از استارتاپها و شتاب دهندههای کسب و کار و نوآوری را به دلیل ملاحظاتی که دارند در محل فضاهای متمرکزی در شهر تهران و تحت عنوان شعب پارک انجام دهند. از جمله نیازهای این حوزه نزدیکی به دانشگاهها و مراکز آموزشی بوده که با نزدیکی این نقاط تجمع به شبکه دانشگاهی، توانستهاند آن را مرتفع نمایند. مطالعات مکان یابی و مقدماتی ایجاد کارخانه نوآوری آزادی هم با مشارکت پارک با یکی از شرکتهای عضو پارک به نام همآوا از سه سال پیش شروع شده و مجموعهای که مورد بازدید قرار گرفت، حاصل تلاش و همکاری دولت و بخش خصوصی میباشد که در آینده بسیار نزدیک به صورت کامل به ثمر خواهد نشست. در حال حاضر این کارخانه به عنوان اولین شعبه پارک فناوری پردیس در مساحت 18هزار و پانصد متر مربع در غرب تهران ایجاد شده است. تا کنون بیش از 300 نفر از فعالان زیست بوم کارآفرینی ایران در قالب 40 تیم در محل کارخانه نوآوری مشغول فعالیت هستند.
کارخانه مذکور در محل سابق کارخانه الکترود سازی آما واقع شده است. کارخانه آما از 10 سوله و یک بخش مرکزی تحت عنوان ساختمان U تشکیل شده است. سولههای ۱۰گانه این کارخانه نوآوری توسط شرکتهای بخش خصوصی تبدیل به یک شتابدهنده یا مرکز نوآوری شده که این امر فرصت مناسبی برای تیمهای استارتآپی است تا بتوانند از امکانات این شتابدهندهها و مراکز نوآوری استفاده کنند. هدف از این سفر آشنایی با مراکز نوآوری موجود در شهر تهران و بررسی طراحی معماری داخلی آنها بود تا بتوان از تجربیات، بدست آمده برای طراحی معماری فضای داخلی مرکز نوآوری دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان استفاده نمود.